Radcon

Opleiding Toezichthoudend deskundige PV en DA (TMS) in de Diergeneeskunde - oktober 2024

Opleiding Toezichthoudend deskundige (TMS) in de Diergeneeskunde - oktober 2024 op woensdag 30-10-2024

Arnhem

Als TMS-er ga jij straks de slag om medewerkers te begeleiden in het veilig gebruik van de toestellen zodat de kans op teveel blootstelling zo veel mogelijk gereduceerd wordt. Daarnaast beheer je het Kernenergiewetdossier voor de praktijk. Samen met de begeleidend stralingsbeschermingsdeskundige kijk je naar verbetermaatregelen en mogelijkheden voor optimalisatie van het systeem.

Om de rol als TMS-er goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk kennis te hebben en vaardigheden te bezitten rondom diverse onderwerpen in de stralingshygiëne. Je kunt hierbij denken aan het ontstaan van straling, werking van de röntgenbuis, interacties van straling met materiaal, gezondheidseffecten van straling en wet- en regelgeving. Daarnaast is kennis over anatomie, detectie beeldverwerking, parameters zoals kV en mAs en projectierichtingen vereist. Hier wordt een theorie- en praktijkles aan gewijd.

De opleiding heeft als ingangsniveau MBO-4 en hoger en is te volgen voor zowel dierenarts (bijvoorbeeld als je tijdens de studie geen stralingshygiëne behaald hebt) en (geregistreerd) paraveterinairen met werkervaring. Dit betreft minimaal 4 jaar ervaring in de praktijk en met het werken met een of meerdere röntgentoestel(len).

Test hier je basisvaardigheden

Studiebelasting en kosten
De opleiding start een aantal keren per jaar en heeft een aanwezigheidsverplichting. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht en examen. Een volledig opleidingsschema vind je in het kader.

De cursustijden zijn: 9.00 – 16.30 uur op genoemde dagen (zie kader). Met uitzondering van het examen, deze is 10.00 – 11.30 uur.

De kosten van de opleiding zijn € 2250,00 exclusief BTW. Dit is inclusief al het benodigde cursusmateriaal en lunch.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor de TMS diergeneeskunde opleiding via de link hieronder. Na inschrijving krijg je van ons een bevestiging en een factuur. Je hoeft dus niet vooraf te betalen.

Nu inschrijven
close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook