Radcon

Erkend opleidingscentrum.

Na het volgen van een opleiding tot stralingsdeskundige (bijvoorbeeld als toezichthoudend medewerker stralingsbescherming) gaat u aan de slag om voor en met collega’s de werkvloer een stapje veiliger te maken. Gedegen kennis en vaardigheden is van essentieel belang. Daarvoor is Radcon Academy erkende opleider in de stralingshygiene voor TMS en opfris cursussen. Wij zijn daarvoor als zodanig door de ANVS als opleidingscentrum erkend met nummer ANVS-PP-2022/0093108. Zie ook het register erkende opleidingsinstituten op de website van de overheid. Dat betekent dat u onderwijs van hoge kwaliteit volgt dat door specialisten uit het vakgebied gegeven wordt. Daarnaast staat het gehele traject van inschrijving tot examenuitslag onder toezicht van een opleidingscommissie.

Elke 5 jaar wordt een opleidingscentrum opnieuw geëvalueerd langs de lijnen van het geldende Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming door een onafhankelijke commissie. Bij positieve uitslag wordt wederom een erkenning van dezelfde periode afgegeven. Publicatie van geplande opleidingen en cursussen bij een erkende opleider wordt door de Nederlandse Vereniging voor Stralingsdeskundigen (NVS) verzorgd. Onze stralingsdeskundigen nemen daarnaast deel in het College van Opleiders in de Stralingsbescherming.

 


 

Opleidingen zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Provincie Gelderland
Voor de opleiding TMS diergeneeskunde heeft Radcon Academy een subsidie van Provincie Gelderland ontvangen. Met deze bijdrage wordt een erkenning van passend onderwijs en bijdrage aan de ontwikkeling van beroepsoefenaars uit de praktijk gestimuleerd.


Onze opleidingen

De Academy is erkend opleider in de stralingshygiëne voor 2 opleidingen. Dit is de TMS Meet en Regeltoepassing (voor zowel ingekapselde bronnen als toestellen) en TMS Diergeneeskunde. Beide opleidingen voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van de benodigde vakinhoudelijke kennis. Er wordt door meerdere specialisten uit het veld een bijdrage geleverd. Daarnaast zijn de praktijklessen gericht op de toepassing van alle kennis en de integratie daarvan binnen het werkveld. Tijdens de opleiding wordt de deelnemer gestimuleerd te werken aan de taken van TMS en wordt diverse casuïstiek behandeld.

Afhankelijk van de opleiding wordt praktijk-specifieke scenario’s behandeld. Voorbeelden zijn het gebruik van een XRF röntgentoestel, vrijgeven van röntgensystemen, bijhouden KEW dossier en geven van voorlichting en instructie. Als ook de rol van en samenwerking met een stralingsbeschermingsdeskundige wordt uitgebreid behandeld. Hierdoor is het behalen van een diploma TMS MR of TMS DGK niet enkel een diploma maar ook een erkenning voor de deelnemer die direct in praktijk aan de slag kan.

close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook